Дорогами тверезості.

16.11.2012

Місії тверезості і надалі мандрують Золочівщиною. Кожна місія тверезості – це неповторне явище, коли Божа благодать, діючи у людських серцях, зціляє та дає сили зростати у подобі до Творця. Місії тверезості, які відбулись 15-го листопада  у с. Луг на парохії св. верховних апостолів Петра і Павла адміністратором якої є о. Ярослав Малий, вже увінчались успіхом через те, що маленька сільська каплиця була повна парохіян, що не завжди можна було побачити у великих парохіях. Коли парохіяни почали пісню «Прийди Ісусе» то з’явилось відчуття, що Ісус ось ось ввійде в прочинені двері храму. Він є…

Місії тверезості і надалі мандрують Золочівщиною. Кожна місія тверезості – це неповторне явище, коли Божа благодать, діючи у людських серцях, зціляє та дає сили зростати у подобі до Творця. Місії тверезості, які відбулись 15-го листопада у с. Луг на парохії св. верховних апостолів Петра і Павла адміністратором якої є о. Ярослав Малий, вже увінчались успіхом через те, що маленька сільська каплиця була повна парохіян, що не завжди можна було побачити у великих парохіях. Коли парохіяни почали пісню «Прийди Ісусе» то з’явилось відчуття, що Ісус ось ось ввійде в прочинені двері храму. Він є…

Місії Тверезості мають за мету поширювати Слово Боже у світлі чесноти тверезості. Бо лише твереза людина здатна співпрацювати з Богом у ділі спасіння. Митрополит Йосиф Сембратович колись написав у книзі « Архіерейское посланіе о высокомь достоинстві чоловіка» : «П’яний раб не чує брязкоту кайданів», наголошуючи на тому, що алкоголь забирає у людини свободу.

Ці місії провадили о. Юрій Дрізд, д-н Андрій Павлів, терапевт узалежнень Роман Прочко та фотограф-кореспондент Тарас Гадомський.

Як зазвичай місіонери привезли з собою мощі та образ блаженного священомученика владики Григорія Лакоти, та виставили до почитання.

Місійне дійство розпочалось Божественною Літургією, під час якої о. Юрій виголосив проповідь, закликаючи людей до тверезого способу життя. Також, місіонер наголосив на тому, що великим лукавством є просити в Бога зцілення від недуги пияцтва  близьких нам людей і в той же час пропонувати алкоголь іншим у вигляді розрахунку, що часто можна зустріти по наших селах.

Пізніше місіонери завітали до Зозулянської середньої школи, де п. Роман Прочко провів перед учнями 8-11-х класів лекцію на тему «Алкоголь та правда про нього». Терапевт узалежнень провів перед школярами тест, суть якого полягала у запитанні : «Чим є для вас алкоголь?» усі одно згідно відповіли «зло». Та коли прозвучало наступне питання: «Хто з вас більш ніж один раз пробував алкоголь»? то у класі з’явилось безліч рук! «Чим  же насправді є для нас алкоголь»? Риторично завершив п. Роман.

На закінчення місіонери завітали у Єлиховицьку сільську раду, де провели зустріч з колективом сільського управління. Маємо надію, що завдяки спільним зусиллям парохіян, школярів та сільського самоврядування, у поширенні чесноти тверезості, світ стане кращим.

Ппідготував бр. Т. Гадомський

No Comments

Залишити відповідь