21 ВЕРЕСНЯ У СВЯТО РІЗДВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ НА КИЇВСЬКІЙ ПАРАФІЇ СВЯТОГО МИКОЛИ ДОБРОГО ВІДБУЛИСЯ МІСІЇ ТВЕРЕЗОСТІ.

21.09.2014

IMAG2912

На двох святкових Літургіях під час проповіді о. Євген Чернюк, голова підкомісії «За тверезість життя» Київської архиєпархії УГКЦ, представив тривожну ситуацію в Україні щодо споживання алкоголю. Зокрема те, що в Україні цього року за статистикою ВООЗ припадає 13,9 л. чистого алкоголю в рік на душу населення. При тому, згідно з дослідженнями ВООЗ, незворотна деградація генофонду – тобто, виродження нації – починається при вживанні 6-8 літрів алкоголю на рік на душу населення.

 

IMAG2912

На двох святкових Літургіях під час проповіді о. Євген Чернюк, голова підкомісії «За тверезість життя» Київської архиєпархії УГКЦ, представив тривожну ситуацію в Україні щодо споживання алкоголю. Зокрема те, що в Україні цього року за статистикою ВООЗ припадає 13,9 л. чистого алкоголю в рік на душу населення. При тому, згідно з дослідженнями ВООЗ, незворотна деградація генофонду – тобто, виродження нації – починається при вживанні 6-8 літрів алкоголю на рік на душу населення.

Більше того, Україна посідає перше місце по підлітковому алкоголізму. Відтак, священик розповів про діяльність Церкви в напрямку боротьби проти пияцтва яке завдає нищівного удару по всіх сферах життя людини. Алкоголізм є хворобою душі і тіла, а й навіть духовною недугою яка є загрозою спасіння людини. Власне спасіння людських душ, провадження людини до Христа, нашого спасителя є першочерговим завданням Церкви. Тому боротьба проти залежностей, а зокрема з узалежненням від алкоголю є дуже актуальним в нинішній ситуації, коли проблема пияцтва торкається майже кожну родину нашого народу. Тому, о. Євген заохотив присутніх, молитвою, словом і ділом, кожен на своєму місці і у своїй домівці, а найперше власним прикладом вести і проповідувати тверезий спосіб життя.

IMAG2907

 

Отож, піч час Служби Божої в особливий спосіб молитвою Церкви молилися за узалежнених, їх сімї, і за те, щоб Господь через добрий приклад батьків утверджував молодь парафії у чесноті тверезості. На завершення Літургії була заснована Золота книга тверезості, яка є благословенною Церквою і за посередництвом цієї книги неузалежнені люди молячись і складаючи присягу, творячи своєрідний піст, відрікаючись на певний термін від споживання алкогольних напоїв, в намірені за узалежнену особу чи осіб.

IMAG2914

 

В такий спосіб, через піст і молитву, які має велику силу допомогти узалежненому найперше усвідомити свій стан і стати на шлях зцілення. Людині є тяжко самого себе змінити, а інших тим паче, однак переконані у всемогутній силі нашого Господа Бога, який хоче щоб усі без винятку були зцілені, були щасливі і здорові, щоб усі спаслися і навічно були з Ним у Царстві Божому.

No Comments

Залишити відповідь