Алкоголь – клон людського щастя

04.05.2014

Христос Воскрес  і все створіння обновилось! Господь дарує нам нове життя, перенаправивши вектор людського буття у вічність. Від часу Христової Пасхи, кожна християнська душа, перебуваючи ще тут на землі, живе вірою надією та любов’ю, очікуючи повної злуки з Творцем.
У кожну людину, яку Творець покликав до життя, Він вклав прагнення любити. Любити найперше Бога, а відтак і свого ближнього. І цей закон любові виливався у загальнолюдське щастя. Та коли людина не послухала Господа, порушивши першу заповідь у раю, разом із тим вона втратила чутливість на Боже слово.

 

Христос Воскрес  і все створіння обновилось!Господь дарує нам нове життя, перенаправивши вектор людського буття у вічність. Від часу Христової Пасхи, кожна християнська душа, перебуваючи ще тут на землі, живе вірою надією та любов’ю, очікуючи повної злуки з Творцем.
У кожну людину, яку Творець покликав до життя, Він вклав прагнення любити. Любити найперше Бога, а відтак і свого ближнього. І цей закон любові виливався у загальнолюдське щастя. Та коли людина не послухала Господа, порушивши першу заповідь у раю, разом із тим вона втратила чутливість на Боже слово.

Виникла певна розбалансованість і відбулась втрата орієнтирів на правдиве Щастя. Але прагнення любити залишилось. Творіння не до кінця того усвідомлюючи, сумує за Творцем і шукає Його, часто натрапляючи на клони створені ворогом людського роду дияволом. І робить собі з них божків. Одним з таких божків якраз і є надмірне вживання алкоголю. Алкоголь, або іншими словами етиловий спирт (С2Н5ОН). має психотропні властивості, створюючи відчуття розслаблення та ейфорії. Людина яка погрузла у непростих життєвих обставинах, вдаючись до алкоголю, ставить собі за ціль абстрагуватись від проблем, віднайти мир. І їй це майже вдається, крім одного – це все ілюзія, яка розвіюється з протверезінням, проте проблеми залишаються реальністю. За таким самим принципом діють і інші залежності – створивши ілюзію, відвернути людину від Бога. Вкінці людина, не маючи сили вибратись з алкогольної пастки, може впасти в безнадію.

Воскреслий Христос дарує нам нову надію на вічне життя, скасовуючи трагічний фатум. У Пасці  Бог в особливий спосіб зблизився з своїм творінням, взявши на себе тіло, освятив його. Від цього часу кожна людина, яка охрещена в ім’я Отця і Сина і Святого Духа, отримує особливу Божу благодать, дари і плоди, щоб розпізнати правдиве покликання – любити Творця. Свята Тереза з Авіли написала такі слова: «Хто по-справжньому любить Бога, той любить і всяке добро, його прагне, спомагає і хвалить; той завше з добром єднається, той не любить нічого, крім правди і того, що варте любові.»
Христос Каже «Пізнайте правду і правда визволить вас».  Кожен з нас потребує визволення від всякого роду пристрастей-божків, які ламають наше життя, стосунки та здоров’я. Пам’ятаймо, що лише Творець може подарувати людині правдиве щастя. Ніщо не є так важливе у цьому світі окрім Бога.

 

No Comments

Залишити відповідь