СВЯЩЕНИК ЄВГЕН ЧЕРНЮК ПРОВІВ ІНТЕРАКТИВНИЙ ТРЕНІНГ НА ТЕМУ: «АЛКОГОЛЬ ТА ПРАВДА ПРО НЬОГО» З ВИХОВАНЦЯМИ МАКАРІВСЬКОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ ДІТЕЙ І СІМЕЙ “ПРОМІНЬ НАДІЇ”

23.04.2015

IMG 20150419 162829

Священик на початку розмови пригадав дітям про те, що таке гріх, його наслідки і те, як Господь віддав своє життя за нас, за наші гріхи, щоб нас спасти. Однак, спасіння не є автоматичним для всіх людей, але залежить від кожного, від його прийняття Божого відкуплення, віри в Ісуса Христа і наслідування Його. Гріх панує у світі, часто цілком опановує людиною, зокрема, коли йде мова про узалежнення від алкоголю як початок гріха пошуку задоволення, розваг, забуття і т. п.

IMG 20150419 162829

Священик на початку розмови пригадав дітям про те, що таке гріх, його наслідки і те, як Господь віддав своє життя за нас, за наші гріхи, щоб нас спасти. Однак, спасіння не є автоматичним для всіх людей, але залежить від кожного, від його прийняття Божого відкуплення, віри в Ісуса Христа і наслідування Його. Гріх панує у світі, часто цілком опановує людиною, зокрема, коли йде мова про узалежнення від алкоголю як початок гріха пошуку задоволення, розваг, забуття і т. п.

Відтак алкоголь, продовжував о. Євген, легко входить і стає маленькою, а далі все більшою частиною життя людини. Священик також попередив дітей про особливу небезпеку швидкого узалежнення тих осіб, хто має генетичну спадковість, тобто хто мав чи має рідних хворих на алкоголізм і те, що чим раніше і частіше вживає алкоголь людина – в рази прискорює процес узалежнення з усіма лихими наслідками. 

Не дивно, що діти на питання: «Чи хтось із вас хоче стати алкоголіком?» відповіли категоричне: «Ні!». Проте, о. Євген розповів дітям статистику в якій йдеться, що в Україні 40% дітей 13-18 років мають перші стадії алкоголізму.
На завершення, священик домовився про наступні зустрічі з дітьми, які радо відгукнулися на таку пропозицію в невимушеному форматі спілкування, говорити про важливі теми, які бодай проінформують дітей про небезпеку, яку несе гріх, а зокрема вживання алкоголю.

No Comments

Залишити відповідь